TAHİN & HELVA Hakkında Bilmeniz Gerekenler?
Tahin, birçok vitamini ve minerali içerisinde barındırmaktadır. Bundan dolayı sağlığa son derece faydalıdır. Pek çok rahatsızlığı iyileştiren, aynı zamanda rahatsızlığı engelleyen bir gıdadır. Bu kadar çok faydası olmasına rağmen bazı zararlara da sahiptir. Peki bu zararlar nelerdir? İşte cevaplar…
- Tahinin Faydaları
- Beyni güçlendirir.
- Kalp sağlığını korur.
- Şişliği azaltır.
- Astıma iyi gelir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Bakır, fosfor, kalsiyum gibi çeşitli mineraller içerdiği için kemik yoğunluğunu artırır.
- İltihabı olumlu etkiler.
- Beyin sağlığına iyi gelir.
- Tahin fazla tüketilirse kronik iltihaplanmaya sebebiyet verebilir.
- Tahin, susam alerjisi olan kişiler için çok tehlikelidir.
- Ölçülü bir şekilde tüketilmezse kilo yapar.
Tahin Nasıl Tüketilir?
Tahin, kişinin istediği şekilde tüketebileceği bir besindir. Direkt olarak tüketilebileceği gibi poğaça, kurabiye içine konarak da tüketilebilir. Ülkemizde en yaygın tüketim şekli ise pekmezle karıştırılaraktır. Tahini nasıl tüketmeliyiz gibi sorular aslında önemsizdir. Herkes tahini istediği şekilde tüketebilir.
Tahin Sade Yenir Mi?
Tahin, bazı ülkelerde sos olarak kullanılmaktadır. Aslında yalnızken de çok faydalı olan bu besin tatlılarla karıştırılarak tüketilmektedir. Ancak dileyen kişi tahini sade bir şekilde tüketebilir.
Tahin Zayıflatır Mı?
Tahinin zayıflatıcı bazı özellikleri vardır. Ancak tahin tehlikeli bir yiyecektir. Belli bir miktarı zayıflamak için faydalı olurken aşırıya kaçılırsa bunun tam tersi olur ve kilo aldırır. Bu yüzden tahin ölçülü bir şekilde tüketilmesi gereken besinlerdendir.
Tahin ve Bal Karışımın Faydaları
Tahin ile bal kahvaltıda karıştırılarak tüketilirse bedene gün boyu enerji verir. Tahin ile bal içerisinde bir sürü faydalar bulunmaktadır. Bundan dolayı balla birlikte tüketilen tahin sağlığa çok iyi gelir. Kalp rahatsızlıklarından sindirim sorunlarına kadar çoğu hastalığı iyileştirir.
Tahin Hangi Pekmezle Karıştırılır?
Tahin ile karıştırılacak olan pekmez kişinin damak tadına göre değişiklik gösterir. Üzüm, keçiboynuzu, dut, andız pekmezi gibi çoğu pekmezle birlikte tüketilse de en çok üzüm pekmeziyle karıştırılmaktadır.
Tahinin Mideye Faydaları
Tahin, mide dostu besinlerdendir. Midedeki rahatsızlıklara iyi gelirken midede oluşacak rahatsızlıkların da önünü kesmektedir. Özellikle şişkinlik sorununa çok iyi gelen tahin mideyi rahatlatmaktadır. Tahinin Mideye Zararları hakkında da bazı haberler olsa da tahinin mideye herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Günlük Tahin Tüketimi
Yüksek kalorili bir besin olsa dahi fazla tüketilmediği sürece kilo yapıcı etkisi olmayan bir besindir. Uzmanlara göre günde 1 yemek kaşığından fazlası aşırı tüketime girmektedir.
Tahinin Cilde Faydaları
Cildi ölü hücrelerden arındırır ve cildin daha parlak olmasını sağlar.
Tahin Şeker Hastalığına İyi Gelir Mi?
Tahin her ne kadar çok faydalı olsa şeker hastaları için tehlikelidir. İçerisinde birçok vitamin, mineral, şeker ve yağ bulundurur. Bu da diyabeti olan kişiler için risklidir. Tahin şekeri yükseltir mi gibi soruların cevabı maalesef olumludur.
Tahin Tansiyonu Yükseltir Mi?
Tansiyon konusunda sıkıntı yaşayan kişiler için tahin korkutucu değildir. Tahin, kan dolaşımını hızlandırarak tansiyon üzerinde düşürücü bir etki gösterir.
Tahin Pekmez Nasıl Tüketilmeli
Tahin pekmez karışımı istenilen şekilde tüketilebilir. Direkt kaşıkla yenilebileceği gibi ekmek bandırarak da yenilebilir.
Tahin Pekmez Cinsel Güç
Tahin ile pekmez karışımı birçok faydaya sahiptir. En çok bilinen ve kesinleşmiş olan ise cinsel gücü artırmasıdır. Cinsel gücü artıran hormonların gelişmesine katkı sağlamaktadır. Tahin pekmez tüketen kadın ya da erkek cinsel gücünde artışın olduğunu fark edecektir.
Tahin Pekmez Zararları
Tahin pekmez en çok faydaları ile isminden bahsettirmektedir. Ancak elbette bazı zararları da bulunmaktadır. Tahin yalnızken değil ama pekmez ile karıştığında çok şekerli bir kıvam almaktadır. Tahindeki fazla yağ, pekmezde bulunan fazla şeker bir araya geldiğinde zarar verici olabilirler. Bundan dolayı da tüketimi ölçülü olmalıdır. Fazla tüketilirse vücutta su tutumuna sebep olabilir.